Országos Judo verseny Budapesten

2019.02.16-án (szombat) került megrendezésre az MSOSZ Judo Országos versenye, melynek helyszínét a budapesti Kassa Utcai Általános Iskola volt.

Hajnali hat órakor indultunk hideg, ködös időben indultunk; napfényes szép időben értünk haza délután fél ötkor. A versenyre a Bárczi DSE két sportolója és edzőjük utazott, egy versenyzőnk sajnos egészségügyi okok miatt nem tudott velünk tartani. L

A verseny mezőnye kicsit foghíjasan alakult, így a kialakított küzdőcsoportoknál súlycsoportösszevonások is létrejöttek. Ennek köszönhetően került egy tabellára Janikánk (BDSE) a súlyban nehezebb, rutinos és sokat látott Kovács Misuval (SOFI-Életjel; 2007. – Spec. Olimpia Sanghaj: ezüst; 2014. – Spec. Judo EB Szentpétervár: ezüst; 2015 – Spec. Olimpia Los Angeles: ezüst) és Lipták Vikivel(SOFI-Életjel; 2011. – Spec. Olimpia Athén: arany; 2014. – Spec. Judo EB Szentpétervár: ezüst.)

Első mérkőzésén Misuval kezdett. Végig irányította a küzdelmet, jól használva mozgékonyságát és hosszabb végtagjait, majd egy gyors helyzetfelismeréssel lekontrázva ellenfelét ipponnal nyerte meccsét.

Második köre Vikivel volt, aki a tőle várható mozgékonysággal és „agresszívitással” kezdett. A kiegyenlített küzdelem során Vikit egyszer intették, majd egy földrevitel után Jani egy leszorítással hozta ezt a meccset is.

Dominiknak egy ellenfele volt, akivel oda-visszavágós küzdelemben mutatta meg magát. Mindkettőben keményen dolgozva, leszorításban befejezve érte el a győzelmeket.

A versenyen elért eredmények:

Sárközi János (8. oszt)            –60 kg                   I.helyezés

Hegedűs Dominik (Fogl.2.)    -66kg                    I.helyezés