MSOSZ ALPESI SÍ KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ TÁBOR

(Präbichl, Stuhleck – Ausztria)

2022. 03. 04 – 07.

(péntek-hétfő)

A Covid helyzet miatt kicsit bonyolultabb volt az indulásunk megszervezés (3 oltás, QR kódos igazolás, …), de sikerült mindent beszerezni és megoldani, így péntek reggel 7 órakor sikeresen útra keltünk az edzőtábor helyszínére iskolánk válogatott kerettag síelőivel, ahová 13 óra magasságában meg is érkeztünk.

A versenyre való utazásunk és részvételi lehetőségünk pályázati és Kaposvár városának támogatásából valósult meg.

Szállás elfoglalása, felszerelés ellenőrzése és a beöltözés után mentünk is a szállástól nem messze lévő pályára. A következő két napunk edzéssel telt a havazás közepette, ebédszünetes megszakítással délelőtt és délután is kint voltunk síelni, gyakorolni.

A hétfői versenynapon a reggeli és a szállás elhagyása után másfél órás autóút következett Stuhleck-ig. Itt csodaszép környezet, gondozott pályák, szikrázó napsütés fogadott minket. Az időmérő kapuval ellátott tűzött pályán két menetet kellett teljesíteni versenyzőinknek, melyek időeredményei alapján a következő helyezéseket érték el sportolóink:

          Hegedűs Katalin    lány, haladó I. divízió          II.helyezés

          Teszenyi Tamás     fiú, haladó, II. divízió        I.helyezés

Zárásként a hegytetőről síeltünk még egyet le a völgybe, majd átöltözés után autóba ülve indultunk 14 órakor hazafelé. A nap zárása a Kaposvárra érkezés volt 19 órakor.