MSOSZ ALPESI SÍ EDZŐTÁBOR és ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

(Prebichl-Semmering/Stuhleck – Ausztria)

2024.02.23-25.

Reggel 8 órakor indultunk a nagy útra az iskolától két kezdő síelőnkkel és egy válogatott kerettagunkkal. Délután két órás érkezésünkkor kopár hegyoldalak, fehér pályacsíkok és havaseső fogadott minket. Az időjárásból kifolyólag a délutánunk a szállás elfoglalásával és a sífelszerelések ellenőrzésével, beállításával telt. Estére lehűlt az idő és a havaseső havazásra váltott…

25 centinyi friss hó fogadott minket reggel, teljesen megváltozott a táj is és a pályák minőségén is sokat javított. Reggeli után indultunk is a pályára, ahol délután fél 3-ig csúsztunk folyamatosan. A két kis kezdő – akik korábbi műanyagpályás tudásukat használva először álltak havon– a tanulópályán indította a napot. Fanni bátrabban csinálta, így jobban haladva hamarosan egy hosszabb, másik szintű pályára került. Bár Máté lassabban kezdett, de délután már ő is fent síelt. A napi síelést befejezve lepakoltunk a szálláson, majd kirándultunk egyet a szomszédos Eisenerz-be.

Vasárnap korai kelés és reggeli után indultunk át Stuhleckre, a verseny helyszínére, ahol a kitűzött pályán a 3 futam alapján a következő helyezéseket érték el sportolóink:

Hegedűs Fanni                           II. helyezés (II. divízió)

Szladovics Noel Máté                 III. helyezés (IV. divízió)

Teszenyi Tamás                         II. helyezés (IV. divízió)

Az eredményhirdetés után gyors ebéd és indultunk is, este hatra sikerült is hazaérkeznünk.

A versenyrészvételünket és az utazásunkat a Bárczi DSE finanszírozta, saját autómat vezetve közlekedtünk a 820 km-nyi távon.